Wie zijn geld een andere plek wil geven dan de grillige, onvoorspelbare beurs, kan eens overwegen te gaan beleggen in wijkwinkelcentra met supermarkten. Natuurlijk belegt iedereen met één doel: rendement maken. Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, en dan met name die beleggen in supermarkten, bieden daarbij kansen die andere beleggingsvormen niet hebben, mits risico’s goed zijn afgewogen.
Maar wat zijn dan die voordelen van het investeren in buurtsupers? We zetten ze even op een rijtje:
- Supermarktvastgoed is over het algemeen een crisisbestendige belegging. Wat er ook gebeurt; dagelijkse boodschappen blijven mensen toch doen. Eten en drinken zijn immers noodzakelijke levensbehoeften. Het is wat men noemt een relatief conjunctuurongevoelige investering.
- In een wijkwinkelcentrum met een goedlopende supermarkt trekken de winkels eromheen meestal ook veel klandizie.
- Dankzij de betrekkelijk stabiele huurinkomsten kan periodiek, meestal per kwartaal, een interessant rendement worden uitgekeerd aan beleggers.
- Daarbij heeft supermarktvastgoed geen last van de grillen van de beurs. Waar, bij beleggen in aandelen, sentimenten een grote rol spelen en een gerucht over een handelsoorlog tussen China en Amerika tot grote koersdalingen kan leiden, blijft de waarde van supermarktvastgoed historisch gezien in stand.
Dat is bij niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen sowieso over het algemeen het geval”, zegt Daan Wildschut. De projectanalist van vastgoedbeleggingen bij Reyersen van Buuren heeft jarenlange ervaring met het analyseren en selecteren van aangeboden vastgoedbeleggingen. ,,De waarde zit in de stenen en die bewegen niet mee met het sentiment op de beurs”, zegt hij. ,,Natuurlijk zijn er risico’s aan deze vorm van beleggen verbonden, zoals altijd bij beleggen. Zo kan een pand minder waard worden, of de huuropbrengst dalen als er bijvoorbeeld leegstand is of sprake van huurachterstanden. Maar supermarkthuurders zijn over het algemeen solvabele partijen zoals bijvoorbeeld Ahold of Jumbo.”
Risico’s goed afwegen
Vanzelfsprekend is de waarde van een vastgoedbelegging afhankelijk van veel factoren. Onder meer spelen de locatie/het verzorgingsgebied (het gebied waar de doelgroep van de winkels zich bevindt), de staat van een pand, de huurders en de situatie op de vastgoed- en kapitaalmarkt een rol. Het is daarom goed om experts al deze factoren te laten wegen om ervoor te zorgen dat je belegt in projecten met een goed afgewogen risico. Bij Reyersen van Buuren en haar partners gaat men kieskeurig te werk. Het bedrijf bestaat al ruim 35 jaar en kan gerust een specialist worden genoemd als het gaat om vastgoedbeleggingen. Dat zien we terug in de resultaten van de vastgoedfondsen, want met de lopende supermarktgerelateerde vastgoedfondsen van partner Sectie5 Investments worden goede exploitatierendementen behaald. Al bieden behaalde rendementen in het verleden natuurlijk geen garantie voor toekomstige rendementen.
Bron: Telegraaf
We houden u graag op de hoogte van onze nieuwe projecten, ontwikkelingen en vastgoedinvesteringen
Hoe kunnen wij u op de hoogte houden? Wij horen het graag van u
Om een belafspraak te maken, vragen wij u om onderstaande velden in te vullen zodat wij u kunnen bellen op een voor u geschikt moment.