Tristan Capital en Sectie5 verkopen winkelcentra Westwijk in Amstelveen en Zijdelwaard in Uithoorn

19-12-2019 -

Tristan Capital/Sectie5 heeft wijkwinkelcentra Westwijk in Amstelveen en Zijdelwaard in Uithoorn verkocht aan Altera. Beide centra zijn in 2016 volledig gerenoveerd en qua omvang aangepast aan hun (toekomstige) verzorgingsgebied.
Westwijk heeft een totaal oppervlak van circa 8.370 m² met 34 winkelunits, Zijdelwaard heeft een oppervlak van circa 13.089 m² met 51 winkelunits. Beide centra hebben goede parkeervoorzieningen en zijn nagenoeg volledig verhuurd. De centra hebben een mix van nationale en lokale retailers waaronder supermarkten, vers speciaalzaken en retail op het gebied van persoonlijke verzorging, aangevuld met horecagelegenheden en (zorg)dienstverleners.

Westwijk
Wijkwinkelcentrum Westwijk is in 2016 gerenoveerd en uitgebreid en ligt in verzorgingsgebied Westwijk Noord en Westwijk Zuid, de jongste uitbreidingswijk in Amstelveen met circa 15.500 inwoners. Dit verzorgingsgebied van het winkelcentrum zal de komende jaren verder groeien door uitbreidingswijk De Scheg en het beoogde woonprogramma op bedrijventerrein Legmeer. Deze gebieden behoren tot het primaire verzorgingsgebied van Westwijk en zullen geen aanvullende winkelvoorzieningen krijgen.

Zijdelwaard
Wijkwinkelcentrum Zijdelwaard is in 2016 gerenoveerd en uitgebreid en ligt in verzorgingsgebied Zijdelwaard. Het verzorgingsgebied, inclusief de uitbreidingswijk Legmeer West, kent ruim 14.500 inwoners. Gezien de ligging, omvang en goede faciliteiten heeft het centrum een sterke functie binnen Uithoorn en het directe buitengebied.

Altera is bij de aankoop commercieel begeleid door KroesePaternotte en juridisch door Dentons. Het beheer van de wijkwinkelcentra zal worden verzorgd door Colliers International. Verkoper Tristan Capital/Sectie5 is bij de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield, Brickstone Retail en Houthoff.