Real I.S. koopt van Sectie5 winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer

08-11-2019 -

De Duitse vastgoedbelegger Real I.S. heeft winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer gekocht van Sectie5. Het winkelcentrum betreft circa 10.500 m² met 45 winkels en is volledig verhuurd.

Sectie5 heeft gedurende de jaren 2013 – 2015 het winkelcentrum grondig gemoderniseerd en uitgebreid. De branchering is verbreed, de twee supermarkten, Albert Heijn en Jumbo, zijn vergroot en het parkeren is geoptimaliseerd. Het vernieuwde vershof heeft sterk op ambacht en beleving ingezet en is daarmee een belangrijke trekker geworden voor het hele winkelcentrum. Hierdoor heeft het winkelcentrum een uitgebreid verzorgingsgebied en een dominante positie in de wijk en omgeving.

Jeroen van Valen, Partner bij Sectie5: “Wij hebben met onze retailkennis een goed winkelcentrum nóg beter kunnen maken. Dit heeft geleid tot een 100% bezetting, enthousiaste huurders en liquide product voor de beleggingsmarkt.”

Ongekend competitieve markt
Lodewijk Buijs, Director Capital Markets bij CBRE: “De Nederlandse retailmarkt blijft buitenlandse beleggers aantrekken. Dat blijkt ook weer uit deze transactie. De vraag is voornamelijk toegespitst op prime high street locaties en convenience-gedreven retail met dominante supermarkten, zoals Rokkeveen. De markt voor dit type product is ongekend competitief.”

Alex Schulz, Global Head of Investment Management bij Real I.S.: “De Nederlandse markt voor winkelvastgoed biedt ons een gunstige risico/rendementsverhouding. Vooral in de nabijheid van economisch sterke locaties zoals Den Haag, is er grote vraag naar moderne winkelcentra met een sterke lokale focus, zoals winkelcentrum Rokkeveen. Het winkelcentrum is daarom een aantrekkelijke en solide toevoeging op onze portefeuille in Nederland.” 

De koper, Real I.S., werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en op juridisch vlak bijgestaan door Loyens en Loeff. Sectie5 werd door Houthoff geadviseerd.