Economische groei eurozone trekt verder aan

05-05-2017 -

De economische groei in de eurozone is vorige maand aangetrokken tot het hoogste peil in zes jaar. Dat blijkt uit een nieuwe schatting van onderzoeksbureau Markit.

De vooruitgang werd breed gedragen. Zo versnelde de groei in Italië tot het hoogste peil in tien jaar en werd in Spanje het hoogste niveau in bijna twee jaar bereikt. Verder bleef de groei in Duitsland en Frankrijk in april nagenoeg stabiel op een hoog niveau.

Volgens Markit, dat zich baseert op maandelijkse enquêtes onder inkoopmanagers, wijzen de ontwikkelingen in april op een groei van 0,7 procent in de eurozone. Vorig kwartaal gingen de economieën van de eurolanden gemiddeld met 0,5 procent vooruit, bleek woensdag uit een eerste schatting van Europees statistiekbureau Eurostat.

Eerder deze week bleek al dat de groei van de industrie in de eurozone afgelopen maand verder is aangetrokken. Donderdag schetste Markit een vergelijkbaar beeld voor de dienstenleveranciers in de eurolanden.

Buiten de muntunie was ook een sterke groei zichtbaar in de dienstensectoren in Groot-Brittannië. Die bereikte het hoogste peil sinds eind vorig jaar.